Γεύσεις
Γιάννης Παρίκος
"Για μένα το φαγητό σημαίνει να δημιουργείς ουσιαστική επικοινωνία και να μοιράζεσαι αξέχαστες εμπειρίες με αυτούς που αγαπάς"
Η επαφή του Γιάννη Παρίκου με τη φύση και τα προϊόντα που εκείνη απλόχερα προσφέρει άρχισε από νωρίς. Στον τόπο καταγωγής του, τη Γλύφα Φθιώτιδας, ένα παραθαλάσσιο χωριό, οι ψαράδες συνυπήρχαν με τους ελαιοπαραγωγούς σε μία διαρκή «συνομιλία» ανταλλαγής υλικών και ιδεών. Ο ίδιος συμμετείχε σε όλα αυτά από μικρός, γεγονός που τον έφερε πιο κοντά στην ουσία των φρέσκων βοτάνων και του ελαιόλαδου.
Με αφετηρία τις νοσταλγικές αναμνήσεις της οικογενειακής κουζίνας που είναι ανοιχτή σε όλους, ο Γιάννης Παρίκος ακολούθησε έναν γαστρονομικό δρόμο που τον οδήγησε στο να διατηρεί ζωντανές τις παιδικές του μνήμες και σήμερα, στη δική του κουζίνα. Περνώντας από διακεκριμένα εστιατόρια, όπως το βραβευμένο με αστέρι Michelin Epicure στο Παρίσι και το Sea Grill στις Βρυξέλλες, εμπλούτισε το ρεπερτόριό του με γεύσεις και τελειοποίησε τις τεχνικές του. Αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άφησε το δικό του αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της χώρας, διευθύνοντας τις κουζίνες εστιατορίων, όπως η Hytra στην Αθήνα και το Water στη Χαλκιδική.
"Στο SeaRocks έχω δώσει βαρύτητα στις πρώτες ύλες και στη γεύση. Για να δώσουν βαρύτητα οι επισκέπτες στους ανθρώπους δίπλα τους, να μοιραστούν πιάτα, να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις"
Όλα στη μέση!
Γεύσεις ιδανικές για να τις μοιράζεσαι
Από το τρυφερό χταπόδι στη σχάρα που συνδυάζεται ιδανικά με τη muhammara sauce από πιπεριές Φλωρίνης μέχρι τα ντελικάτα baby καλαμαράκια που σερβίρονται με yuzu aioli και μελάνι, κάθε πιάτο έχει τη δική του ιστορία αυθεντικότητας και μαγειρικής τόλμης να αφηγηθεί. Σε ρόλο πρωταγωνιστή, η δημιουργική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας, την οποία ασπάζεται και ακολουθεί ο έμπειρος chef και συνιδιοκτήτης Γιάννης Παρίκος. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στο δημιουργικό παιχνίδι… Εδώ μαγειρεύονται σε αργούς, παραδοσιακά κυκλαδίτικους ρυθμούς, η παριανή ρεβιθάδα με τρυφερό χταπόδι, το αρνάκι (για 12 ώρες) τα κλασικά γεμιστά και πολλά ακόμα μοναδικά, ελληνικά πιάτα. Βάλτε τα όλα στη μέση!